Vi såg inte mycket av Shetlandsöarna under vårt besök. Dels för att vi fortfarande var krassliga och försökte ta ikapp med sömn och vila, dels för att vi snart fick fina vindar för att segla vidare och dels för att vädret bjöd på dis, regn och dimma under hela vistelsen.

Men det vi skymtade av ögruppen var ändå mycket vackert. Öarna var lägre än Färöarna, rundare i formen, men kändes fortfarande mycket vilda. De var helt gröna och hade lite bebyggelse. När vi anlände under natten var ljusföroreningen nästan obefintlig. Där var bara en och annan blinkande fyr.

I Scalloway, den lilla byn där vi spenderade vår tid, var det trevligt. Där fanns minst fem pubar och vi fick oss både fish n’ chips och ett par lokala ale. Vi fick även besökt slottet som öppnades upp enbart för oss och vi fick träffat en rad trevliga lokalbor som alla var mycket glada, smått berusade och väldigt svåra att förstå.

Dagens Haiku:
öar av mystik
dimma sveper genom byn
lokal ale på pub